Anu Doula Helsinki 2

Moikka, mä olen Anu

OLEN SAANUT OLLA DOULANA YLI 20 PERHEELLE SEKÄ VALMENTAA KYMMENITTÄIN PERHEITÄ, JOTTA HE SAISIVAT KOKEA UPEAN JA VOIMAANNUTTAVAN SYNNYTYKSEN. NYT ON SINUN VUOROSI.

Olen Anu Tyvijärvi, sertifioitu doula ja kahden lapsen äiti ja mä autan sinua luottamaan omiin kykyihisi synnytyksessä ja hakemaan tukea, jota juuri sinä tarvitset. Kaikki eivät välttämättä halua doulaa synnytykseen, mutta hyötyvät esimerkiksi doulan synnytysvalmennuksesta.

Uskon 100 %, että synnytykseen valmistautuminen on avain hyvään synnytyskokemukseen…

… ja juuri tässä mä voin auttaa sinua. 

Autan sinua valmistautumaan synnytykseen niin, että voit odottaa sitä luottavaisena ja rentona – ja jopa innoissasi!

Ilman ahdistusta ja pelkoa synnytyksestä.

Voin olla sinun tukena synnytyksessä Uudenmaan alueella (Naistenklinikka, Espoon sairaala, Lohja ja Hyvinkää) sekä Hämeenlinnassa ja Lahdessa. Tai jos koet, että et kaipaa doulaa synnytykseen, mutta haluat valmistautua mahdollisimman hyvin, voit osallistua järjestämääni synnytysvalmennukseen pienryhmässä Helsingissä, yksityisvalmennuksena, etävalmennuksena tai verkkokurssina.

Auttaminen ja tukeminen on lähellä sydäntäni – voisinko auttaa ja tukea myös sinua elämäsi ainutlaatuisimmissa hetkissä?

Miksi Luna Mama?

Luna Mama sai nimensä tyttäreltämme. Luna tarkoittaa kuuta espanjaksi. Olimme katsomassa auringonlaskua etelä-Balilla. Tällöin 1,5-vuotias tyttäremme on tarkka huomioimaan ympäristöään, ja hän huomasi taivaalla siintävän kuun, vaikka taivas vielä hohti oranssin ja purppuran väreissä. ”LunaMama. Luna, Mama” («kuu, äiti») hän sanoi. Hän halusi äidin katsovan, mitä hän oli huomannut.   

Luna Mama sopi täydellisesti yrityksemme nimeksi, sillä kuu symboloi naiseutta, intuitiota ja viisautta – tästä voimasta haluamme muistuttaa myös odottajia ja perheitä, joiden kanssa työskentelemme. Tavoitteemme on tukea odottajia matkalla ainutlaatuisella – ja välillä myös kivikkoisella – matkalla vanhemmuuteen. Aina matka ei tosiaan ole helppo ja mutkaton, ja silloin me voimme tulla kulkemaan kanssasi.

ANU Doula

Olen äiti, sertifioitu doula (DONA International, Doules), imetysohjaaja (WHO), terveydenhoitaja, joogaohjaaja, filosofian maisteri (maantiede) ja Luna Maman perustaja. Aiemman urani olen tehnyt järjestösektorilla kehitysyhteistyön ja nuorisotoiminnan kehittämisen parissa niin Suomessa kuin maailmalla – rakastin työtäni, mutta silti minulla oli tunne, että tietokoneen ääressä vietetyt tunnit veivät minua kauemmas siitä, miksi olin alunperin lähtenyt alalle. Haluni auttaa ihmisiä ja tukea heitä elämän eri vaiheissa oli voimakas, ja vuonna 2016 uskaltauduin lähteä tutusta ja turvallisesta ympäristöstä täysin uudelle alalle – aloitin terveydenhoitajaopinnot, enkä ole katunut päätöstä hetkeäkään.

Oman tyttäreni syntymä vuonna 2018 oli itselleni mullistava ja voimaannuttava kokemus – muistutus siitä, miten upea kehomme onkaan. Valmistauduin synnytykseen eri keinoin, ja huomasin, miten paljon se vaikutti siihen, että sain todella positiviisen synnytyskokemuksen. Tästä heräsi ajatus doulan työstä ja että voisin auttaa muita synnyttäjiä saamaan positiivisen synnytyskokemuksen. Nyt Luna Maman kautta pääsen tukemaan synnyttäjiä ja perheitä tällä ainutlaatuisella matkalla äitiyteen ja vanhemmuuteen.

Terveydenhoitajana, sairaanhoitajana ja WHO:n imetysohjaajana olen työskennellyt perheiden ja lasten parissa äitiys- ja lastenneuvolassa, ja imetyksen tukeminen on lähellä sydäntäni. Tiedän kokemuksesta, että imetys ei aina suju ongelmitta ja itse jouduin etsimään paljon tietoa ja imetystukea, jotta sain imetyksen sujumaan tyttäreni kanssa. Toivon nyt, että voin antaa takaisin kaikesta saamastani tuesta muille tukea tarvitseville perheille.  

Kielet: suomi, englanti, espanja

 • Sertifioitu doula / DONA International & Doules 
 • GentleBirth -synnytysvalmentajakoulutus (kesken)
 • Prenatal, Postnatal & Kids Yoga Teacher Training, Lauren Prindiville (45h, Yoga Alliancen hyväksymä)
 • Joogaohjaajakoulutus, Akasha Yoga Academy (RYT200, Yoga Alliancen hyväksymä)
 • Imetysohjaajakoulutus (WHO), Diakonia-ammattikorkeakoulu
 • Terveydenhoitaja / sairaanhoitaja (AMK), Diakonia-ammattikorkeakoulu 
 • Filosofian maisteri, maantiede, Helsingin yliopisto

Olen isä, varhaiskasvatuksen lastenhoitaja, thai hieroja, taistelulajien opettaja, insinööri sekä Luna Maman perustaja. Alun perin olen kotoisin Venezuelasta ja Suomessa olen asunut vuodesta 2014. Minulla on yli 15 vuoden kokemus perinteisestä itämaisesta lääketieteestä. Olen valmistunut yhdestä Thaimaan tunnetuimmista thai hierontakouluista, Wat Po Thai Traditional Medicine School:ista. Olen erikoistunut raskausajan ja synnytyksen jälkeiseen hierontaan sekä vauvahierontaan. Teen kaikki Luna Maman hieronnat ja hoidot.

Tyttäreni syntymä antoi minulle mahdollisuuden laajentaa tietoisuuttani niin isäksi kuin vanhemmaksi kasvamisesta. Kiinnostuin vauvahieronnasta ja tein hierontaa tyttärellemme päivittäin hänen ollessaan vauva (ja edelleen nyt 3-vuotiaana hän nauttii hieronnasta). Vaikutuin hoidon tehokkuudesta ja miten se auttoi moniin vaivoihin.

Olen taistelulajien opettaja ja minulla on kokemusta ryhmien ohjaamisesta. Ensimmäisen taistelulajien akatemian perustin ollessani vasta 17-vuotias, ja siitä lähtien olen ohjannut taistelulajien ryhmiä niin lapsille kuin aikuisillekin. Lisäksi olen ohjannut kursseja ja työpajoja seuraavista aiheista: meditaatio ja sen yhteys neurotieteeseen, henkinen kasvu ja perinteinen kehon parantumisjärjestelmä. 

Vuonna 2010 päätin jättää kotimaani taakseni, sillä tulevaisuuden näkymät olivat heikot kriisin runtelemassa maassa. Muutin Panamaan, jossa aloitin MBA-liiketalouden opinnot, perustin oman hyvinvointikeskuksen sekä toimin myös johtajana suurehkossa spa-hoitolassa. Panaman vuosien aikana tapasin nykyisen puolisoni Anun, joka työskenteli silloin ulkomaan komennuksella Panamassa. Työkomennuksen lähentyessä loppuaan päätimme muuttaa Suomeen.

Kielet: suomi, englanti, espanja (äidinkieli) 

 • Prenatal & Postnatal Thai Traditional Medical Massage, Wat Po Thai Traditional Medicine School 
 • Woman Care Thai Traditional Medical MassageWat Po Thai Traditional Medicine School 
 • Infant Thai Traditional Medical MassageWat Po Thai Traditional Medicine School 
 • Thai Traditional Medical Massage, Wat Po Thai Traditional Medicine School 
 • Thai Traditional Foot Massage, Phuket Traditional Thai Massage School
 • Shihan Go kukainden Reiki ho (Gendai reiki ho -Traditional Japanese School)
 • Taistelulajien opettaja, 3° Dan, Black Belt, Togakure Ryu Ninjutsu
 • Insinööri, Universidad Central de Venezuela