fbpx
3b9c195d-832a-42d5-98b4-6b133d77796d

Olemme Anu & Richard, suomalais-venezuelalainen pariskunta, terveys- ja hyvinvointialan ammattilaiset ja Luna Maman perustajat. Inspiraation lähteenä meille toimii lähes 3-vuotias rakas tyttäremme. 

Terveys- ja hyvinvointialan osaamisemme, oman tyttäremme imetysvaikeudet ja niiden selättämäinen sekä halu tehdä töitä yhdessä perheyrityksenä veivät meitä kohti Luna Maman perustamista. Olemme molemmat työskennelleet perheiden ja lasten parissa – Anu on tukenut perheitä terveydenhoitajana ja aiemman uransa aikana hän on työskennellyt nuorisotoiminnan kehittämisen ja kehitysyhteistyön parissa järjestösektorilla.  

Richard puolestaan toimii varhaiskasvatuksen lastenhoitajana ja ohjaa lapsiryhmiä taistelulajien opettajana. Panamassa asuttujen vuosien aikana hän on perustanut hyvinvointikeskuksen sekä toiminut johtajana spa-hoitolassa. Luna Mama sai siis alkunsa kaiken osaamisemme ja kokemuksemme yhdistelmänä.

Tarjoamme palveluita suomeksi, englanniksi ja espanjaksi. Teemme kotikäyntejä pääkaupunkiseudulla.

Miksi Luna Mama?

Luna Mama sai nimensä tyttäreltämme. Luna tarkoittaa kuuta espanjaksi. Olimme yrittäneet miettiä, mikä nimi olisi sopivin toiminnallemme, mutta emme olleet löytäneet nimeä, joka tuntuisi heti oikealle. Olimme katsomassa auringonlaskua etelä-Balilla, Green Bowl Beach -nimisellä rannalla. Tyttäremme on tarkka huomioimaan ympäristöään, ja hän huomasi taivaalla siintävän kuun, vaikka taivas vielä hohti oranssin ja purppuran väreissä. ”LunaMama. Luna, Mama” hän sanoi. Hän halusi äidin katsovan, mitä hän oli huomannut.   

Luna Mama sopi täydellisesti yrityksemme nimeksi, sillä kuu symboloi naiseutta, intuitiota ja viisautta – tästä voimasta haluamme muistuttaa myös äitejä ja perheitä, joiden kanssa työskentelemme. Tavoitteemme on tukea äitejä matkalla ainutlaatuisella – ja välillä myös kivikkoisella – matkalla äitiyteen. Aina matka ei tosiaan ole helppo ja mutkaton, ja silloin me voimme tulla kulkemaan kanssasi.

Anu y Richard Luna mama

MEISTÄ

ANU

Olen äiti, terveydenhoitaja (AMK), joogaohjaaja, imetysohjaaja (WHO), filosofian maisteri (maantiede)  ja Luna Maman perustaja. Aiemman urani olen tehnyt järjestösektorilla kehitysyhteistyön ja nuorisotoiminnan kehittämisen parissa niin Suomessa kuin maailmalla – rakastin työtäni, mutta silti minulla oli tunne, että tietokoneen ääressä vietetyt tunnit veivät minua kauemmas siitä, miksi olin alunperin lähtenyt alalle. Haluni auttaa ihmisiä ja tukea heitä elämän eri vaiheissa oli voimakas, ja vuonna 2016 uskaltauduin lähteä tutusta ja turvallisesta ympäristöstä täysin uudelle alalle – aloitin terveydenhoitajaopinnot, enkä ole katunut päätöstä hetkeäkään.

Oman tyttäreni syntymä oli itselleni mullistava ja voimaannuttava kokemus – muistutus siitä, miten upea kehomme onkaan. Huomasin, miten tärkeää oli, että opintojeni myötä minulla oli jo entuudestaan paljon pohjatietoa niin raskausaikaan, synnytykseen, imetykseen ja lapsivuodeaikaan liittyen. Tämä tieto yhdessä itsestä huolehtimisen kanssa helpotti merkittävästi omaa tietäni äidiksi. Äitiyden myötä haluni tehdä merkityksellistä työtä perheiden parissa vahvistui entisestään, ja nyt Luna Maman kautta pääsen tukemaan äitejä ja perheitä tällä ainutlaatuisella matkalla äidiksi, vanhemmaksi ja perheeksi.

Terveydenhoitajana, sairaanhoitajana ja WHO:n imetysohjaajana olen työskennellyt perheiden ja lasten parissa, ja imetyksen tukeminen on lähellä sydäntäni. Vapaa-ajallani toimin myös vapaaehtoisena imetystukiäitinä. Tiedän kokemuksesta, että imetys ei aina suju ongelmitta ja itse jouduin etsimään paljon tietoa ja imetystukea, jotta sain imetyksen sujumaan tyttäreni kanssa. Toivon nyt, että voin antaa takaisin kaikesta saamastani tuesta muille tukea tarvitseville perheille.  

Kävin joogaopettajakoulutuksen Balilla (RYT200, Yoga Alliancen hyväksymä) vuonna 2019. Jooga-asanoiden turvallisen ohjaamisen lisäksi sain paljon työkaluja henkisen hyvinvoinnin tukemiseen, joita voin nyt käyttää työssäni perheiden parissa. Olen käynyt myös raskausjoogan, synnytyksen jälkeisen joogan sekä lasten joogaohjaajakoulutuksen. 

Kielet: suomi, englanti, espanja

 • Prenatal, Postnatal & Kids Yoga Teacher Training, Lauren Prindiville (45h, Yoga Alliancen hyväksymä)
 • Joogaohjaajakoulutus, Akasha Yoga Academy (RYT200, Yoga Alliancen hyväksymä)
 • Imetysohjaajakoulutus (WHO), Diakonia-ammattikorkeakoulu
 • Terveydenhoitaja / sairaanhoitaja (AMK), Diakonia-ammattikorkeakoulu 
 • Filosofian maisteri, maantiede, Helsingin yliopisto

RICHARD

Olen isä, varhaiskasvatuksen lastenhoitaja, thai hieroja, taistelulajien opettaja, insinööri sekä Luna Maman perustaja. Alun perin olen kotoisin Venezuelasta ja Suomessa olen asunut vuodesta 2014. Minulla on yli 15 vuoden kokemus perinteisestä itämaisesta lääketieteestä ja ryhmien ohjaamisesta. Ensimmäisen taistelulajien akatemian perustin ollessani vasta 17-vuotias, ja siitä lähtien olen ohjannut taistelulajien ryhmiä niin lapsille kuin aikuisillekin. Lisäksi olen ohjannut kursseja ja työpajoja seuraavista aiheista: meditaatio ja sen yhteys neurotieteeseen, henkinen kasvu (personal development), perinteinen kehon parantumisjärjestelmä. 

Vuonna 2010 päätin jättää kotimaani taakseni, sillä tulevaisuuden näkymät olivat heikot kriisin runtelemassa maassa. Muutin Panamaan, jossa aloitin MBA-liiketalouden opinnot, perustin oman hyvinvointikeskuksen sekä toimin myös johtajana suurehkossa spa-hoitolassa. Panaman vuosien aikana tapasin nykyisen puolisoni Anun, joka työskenteli silloin ulkomaan komennuksella Panamassa. Työkomennuksen lähentyessä loppuaan päätimme muuttaa Suomeen.

 Tyttäreni syntymä antoi minulle mahdollisuuden laajentaa tietoisuuttani niin isäksi kuin vanhemmaksi kasvamisesta. Kiinnostuin vauvahieronnasta ja tein hierontaa tyttärellemme päivittäin hänen ollessaan vauva (ja edelleen nyt taaperona hän nauttii hieronnasta). Vaikutuin hoidon tehokkuudesta ja miten se auttoi moniin vaivoihin.

Olen valmistunut yhdestä Thaimaan tunnetuimmista thai hierontakouluista, Wat Po Thai Traditional Medicine School:ista. Viimeisimpänä olen erikoistunut raskausajan ja synnytyksen jälkeiseen hierontaan sekä vauvahierontaan.

Kielet: suomi, englanti, espanja (äidinkieli) 

 • Prenatal & Postnatal Thai Traditional Medical Massage, Wat Po Thai Traditional Medicine School 
 • Woman Care Thai Traditional Medical MassageWat Po Thai Traditional Medicine School 
 • Infant Thai Traditional Medical MassageWat Po Thai Traditional Medicine School 
 • Thai Traditional Medical Massage, Wat Po Thai Traditional Medicine School 
 • Thai Traditional Foot Massage, Phuket Traditional Thai Massage School
 • Shihan Go kukainden Reiki ho (Gendai reiki ho -Traditional Japanese School)
 • Taistelulajien opettaja, 3° Dan, Black Belt, Togakure Ryu Ninjutsu
 • Insinööri, Universidad Central de Venezuela