DOULAPALVELUT LAPIN ALUEELLA

Doulana toimin tuttuna ja turvallisena kanssakulkijanasi raskausaikana, synnytysmatkalla ja lapsivuodeaikana. Toimin doulana Rovaniemen alueella sekä Lapin maakunnassa (5/2024 eteenpäin, kevään doulakalenteri Uudellamaalla on täynnä).

Raskausajan tapaamisissa olemme ehtineet tutustua, tiedän synnytystoiveistasi ja osaan tukea sinua ja kumppaniasi synnytyksessä toivomallanne tavalla. Toimin toiveitasi ja valintojasi kunnioittaen. 

Doulana tehtäväni ei ole kannustaa sinua lääkkeettömään synnytykseen, vaan suurin toiveeni on, että saat mahdollisimman hyvän synnytyskokemuksen Рoli apunasi sitten epiduraali tai haluat synnyttää ilman lääkkeellistä kivunlievitystä. Sinä päätät!

Olen synnytyksessä sinua ja kumppaniasi varten. Synnytyssairaalan kätilöt eivät yleensä tunne sinua tai perhettäsi, eivätkä he pysty olemaan läsnä synnytyssalissa koko aikaa. Doulana olen läsnä juuri teitä varten, kannustan sinua ja kumppaniasi, tarjoan erilaisia lääkkeettömiä kivunlievityskeinoja ja ohjaan kumppaniasi sinun tukemisessa. Lisäksi kannattelen sinua ja kumppaniasi haastavinakin hetkinä, jolloin synnytys ei menekään aivan suunnitelmien mukaisesti.

Olen sertifioitu doula (DONA International, Doules). Kuulun Suomen Doulat ry:hyn ja olen sitoutunut toimimaan heidän toimenkuvansa mukaisesti. Taustaltani olen terveydenhoitaja ja minulla on työkokemusta niin äitiys- ja lastenneuvolasta kuin avosairaanhoidon puolelta. 

Teen doulauksia Uudenmaan alueella (Naistenklinikka, Espoo, Lohja, Hyvinkää, Hämeenlinna, Lahti). Asiakkaiksi ovat tervetulleita kaikenlaiset perheet. Olen toiminut doulana niin pariskunnille, itsellisesti odottaville kuin kahden kulttuurin perheillekin.

Minulla on omakohtaista kokemusta kaksikulttuurista perheistä, sillä puolisoni on Venezuelasta ja perheemme elää suomalais-venezuelalaista arkea. Puhun sujuvasti espanjaa, joten otan mieluusti asiakkaikseni perheitä, jossa toinen tai molemmat vanhemmista puhuvat espanjaa. Näin saat doulan tuen ja turvan omalla äidinkielelläsi, mikä on äärimmäisen tärkeää synnytyksessä.

Maksuttomassa tutustumistapaamisessa (noin 60 min) tutustumme toisiimme sekä juttelemme tulevasta synnytyksestä ja toiveistanne. Tapaaminen järjestetään joko kasvokkain Laajasalo-Herttoniemi -akselilla tai etäyhteyksin. Tapaaminen ei vielä velvoita mihinkään, vaan saatte tapaamisen jälkeen rauhassa kotona miettiä, voisinko olla sopiva henkilö teidän synnytystiimiinne. Tärkeintä on, että sinulla on synnyttäjänä turvallinen, luottavainen olo kanssani. 

Mitä tarjoan sinulle?

 • Tietoa, tukea ja kannustusta sinulle ja kumppanillesi
 • Jatkuva l√§sn√§olo ja tuki synnytyksess√§
 • Tarjoan erilaisia l√§√§kkeett√∂mi√§ kivunlievitysmenetelmi√§ ja ehdotan synnytysasentoja
 • Kumppanin ohjaaminen sinun tukemisessa
 • Autan sinua luottamaan kehoosi ja saavuttamaan synnytysrauhan
 • Tuen sinua ja kumppaniasi haastavissakin tilanteissa

Raskausajan tapaamisissa saat henkilökohtaista synnytysvalmennusta sinun tarpeidesi mukaan. Tarjoan tietoa esimerkiksi synnytyksen vaiheista ja fysiologiasta, lääkkeettömistä ja/tai lääkkeellistä kivunlievityskeinoista, avautumisvaiheen ja ponnistuvaiheen asennoista, kumppanin roolista synnytyksessä ja ensi-imetyksestä. Raskausajan tapaamisten sisällöt räätälöidään aina synnyttäjän tarpeiden ja toiveiden mukaiseksi.

Saat kauttani synnytystoivelistan mallipohjan sekä vinkkejä sen täyttämiseen. Raskausjoogaohjaajana osaan antaa sinulle keinoja helpottaa oloa niin raskausaikana kuin synnytyksessäkin liikkeen sekä hengitys- ja rentoutusharjoitusten avulla.

Lasketun aikasi lähestyessä päivystän vuorokauden ympäri ja olen valmiina lähtemään teille kotiin tai suoraan sairaalaan, kun niin toivotte. Olen läsnä koko synnytyksen ajan siihen asti, kunnes vauva on muutaman tunnin ikäinen.

Synnytyksen jälkeen tulen kotikäynnille silloin, kun se teille sopii. Käynnin aikana voimme keskustella synnytyskokemuksesta tai muusta teitä askarruttavasta asiasta. Terveydenhoitajana ja imetysohjaajana osaan tukea sinua myös imetyksessä tai vauvan hoitoon liittyen. Toiveenne mukaisesti kotikäynti toteutuu 1-6 viikon kuluttua synnytyksestä.

Doulauspaketit

doula helsinki luna mama

Täysikuu -täysdoulaus

(kokonaisvaltaisin doulapaketti)

 • 4 tapaamista (a’ 2h) raskaussaikana,¬†joissa valmistaudumme yhdess√§ synnytykseen. K√§sittelemme synnytyspelkoa erilaisten menetelmien avulla.
 • Mahdollisuus osallistua pit√§miini synnytysvalmennuksiin veloituksetta (pienryhm√§valmennukset & et√§ryhm√§t, saatavuuden mukaan)
 • Et√§tuki puhelimitse / s√§hk√∂postitse raskauden aikana ja synnytyksen j√§lkeen¬†
 • Elle Tens -vuokraus 4 viikoksi
 • 4 viikon synnytysp√§ivystys, alkaen h38 synnytyksen k√§ynnistymiseen saakka
 • Doulan tuki synnytyksen alkaessa kotona ja synnytyssairaalassa
 • L√§sn√§olo syntym√§n j√§lkeen n. 2h ajan
 • Kotik√§ynti (a’ 3h) synnytyksen j√§lkeen
 • Varadoula ilman lis√§kustannuksia (esim. sairastumiseni vuoksi)
 • Matkakulut Uudenmaan alueella

2099 ‚ā¨, sis. alv 24 %

Puolikuu -perusdoulaus

(suosituin doulapaketti)

 • 2 tapaamista (a‚Äô 2h) raskaussaikana
 • Et√§tuki puhelimitse raskauden aikana ja synnytyksen j√§lkeen
 • Elle Tens -vuokraus 4 viikoksi
 • 4 viikon synnytysp√§ivystys 24/7, alkaen h38 synnytykseen saakka, jolloin olen valmis saapumaan kotiinne tai sairaalaan 2h sis√§ll√§ ilmoituksesta.
 • Doulan jatkuva tuki ja l√§sn√§olo synnytyksen alkaessa kotona ja synnytyssairaalassa
 • L√§sn√§olo syntym√§n j√§lkeen noin 2h ajan
 • Kotik√§ynti (a‚Äô 3h) synnytyksen j√§lkeen
 • Varadoula ilman lis√§kustannuksia (esim. sairastumiseni vuoksi)
 • Matkakulut Uudenmaan alueella

1699 ‚ā¨, sis. alv 24 %

 

Lisäksi halutessasi

Ylim√§√§r√§iset doulatapaamiset 200 ‚ā¨ (sis. alv 24 %). Tapaamisen kesto n. 2 tuntia. Tapaamiset j√§rjestet√§√§n toiveidesi mukaan joko kotonanne tai et√§yhteyksin. Matkakulut sis√§ltyv√§t hintaan pk-seudulla (kauemmas kuljettaessa matkakulut lis√§t√§√§n hintaan).

Tarjoan kaikille doula-asiakkailleni -30 % alennuksen imetysohjauskäynneistä.

Valmiiden doulapakettien lisäksi voin räätälöidä sinulle sopivan paketin. Kysy lisää!

Kaipaatko doulaa tueksesi synnytykseen? Haluatko kuulla lisää, miten doulana voisin auttaa sinua ja kumppaniasi synnytyksessä?

Ota rohkeasti yhteyttä ja sovitaan maksuton tutustumistapaaminen.